Dommedag

 

Døden.

 Allah siger i Koranen Sura 3 ayat 102: Åh I som tror, Frygt Allah, som vi skal frygte Ham. Og dø ikke, uden I er i Islam, og har underkastet jer Allah.

 Allah (swt) har skabt os og givet os et liv på jorden. Det liv, vi lever her, er en slags eksamen, som Allah (swt) har sat os på. Allah har skabt os, for at vi skal tilbede Ham og tro på Ham og følge Hans vej. Allah har altid fortalt os gennem profeter, at vi får et nyt liv igen efter døden.

 Det kan blive et godt liv i Paradiset, hvis vi har fulgt Allahs Bog og profeterne. Men det kan også blive et dårligt liv i Helvede, hvis vi har været ligeglade med, hvad Allah (swt) og profeterne har sagt.

Der er ingen skabninger, der ved hvor længe, de skal leve på jorden, derfor skal vi altid følge, hvad Allah (swt) har sagt, og gøre de gode ting og holde os fra de dårlige ting, hvis vi vil dø med god samvittighed.

 Når et menneske dør, vil det blive spurgt ud af en engel. Englen vil spørge om, hvem vores Gud er, hvad vores religion er, og hvem vores profet er. Hvis vi kan svare rigtig på de spørgsmål, får vi lov til at ligge i fred og ro og sove dejligt i vores grav. Men hvis vi ikke har troet på Allah den Almægtige, Islam og Muhammad (saws), selv om vi har vidst besked om det i livet, så kan vi risikere at få straf i graven og ikke sove i fred.

 Når et menneske er ved at dø, kan det se engle, fordi et helt nyt liv er ved at åbne sig for en. Allah (swt) siger i Koranen, at enhver sjæl skal dø, og så vækkes til live igen. Alt det, som Allah (swt) har skabt har en leve tid og når Allah vil, går det til grunde og dør.

 Muhammad (saws) har fortalt os, at hvis små børn dør, vil de komme i Paradiset. De vil ikke blive straffet eller spurgt ud ligesom voksne. Det gælder også de børn, som ikke har kendt Islam, for børn bestemmer jo ikke over sig selv, og vælger ikke selv deres religion.

 Mange mennesker er bange for at dø, men det skal vi ikke være, for Allah har sagt i et helligt hadith:

 Abu Huraira (raa) fortalte: Allahs Sendebud (saws) sagde, at Allah sagde: Hvis min slave elsker at møde Mig, vil Jeg også elske at møde ham. Hvis han hader at møde Mig, vil Jeg også hade at møde ham.  (Bukhari og Nasa’i)

 Nogen mennesker dør, når de er unge, nogen dør, når de er gamle, nogen dør af sygdom, og nogen dør i ulykker. Der er også nogen, der bare sover stille ind i døden. Og så er der nogen, der bliver dræbt i kamp for Allahs sag. Det er alt sammen en del af vores skæbne. Selv om vi ved en del om døden og skæbnen, er der også meget vi ikke ved, det er nemlig en af Allahs hemmeligheder, har Muhammad (saws) sagt.

Dommens Dag.

 Abu Huraira (raa) fortalte: Jeg hørte Allahs Profet sige: Allah vil på Dommens Dag gribe hele jord-kloden. Himlene vil være rullet sammen i Allahs højre Hånd. Derefter vil Han sige: Jeg er Kongen. Hvor er jordens konger?

(Bukhari og Muslim)

Allah og profeterne har fortalt os meget om Dommens Dag, og hvad der sker inden Dommens Dag. Først vil der komme mange tegn. Det første tegn på, at Dommens Dag snart vil komme er, at profeten Muhammad (saws) blev født. Han er nemlig den sidste profet, Allah vil sende til mennesker. Et andet tegn er, at mange mennesker vil glemme Allah og begynde at være onde imod hinanden.

Nogle af de sidste tegn vil være, at profeten Isa (as) vil komme til jorden igen og skabe fred og ro blandt mennesker. Han vil finde og dræbe den falske og onde Messias, som kaldes Ad’djadjal. Profeten Muhammad har fortalt os, hvordan vi kan kende Ad’djadjal. Han har kun 1 øje og så halter han på det ene ben. Der vil også komme en tid lige inden Dommens Dag, hvor solen vil stå op i vest og gå ned i øst.

 Allah (swt) siger i Koranen Sura 67 ayat 25 og 26: De spørger (Muhammad), hvornår vil Domme Dag komme? Hvis det er sandt?

Sig Muhammad, kendskab til ’Timen’ er alene hos Allah, og jeg (Muhammad) er kun en advarer.

 Som I nu ved, er det kun Allah alene, der ved, hvornår Dommens Dag vil komme. Når den begynder, vil der ske forfærdelige og uhyggelige ting. Jorden og hele universet vil blive totalt ødelagt.  

Ingen vil hjælpe hinanden, og alt vil falde sammen, som om det var vat; huse, veje, broer, og bjerge. Alle planeter i universet vil styrte ind i hinanden, alt vil forsvinde. Alle de mennesker, som ikke allerede er døde, vil dø på denne dag.

 Derefter vil Allah (swt) vække alle mennesker til live igen, og vi vil begynde at gå frem imod Allah, for at få vores dom. Der vil være forfærdeligt varmt, solen vil hænge meget lavt og vil brænde hårdt.

 Der kan gå lang tid, mange dage og måske år, inden Allah (swt) giver alle mennesker deres dom. Nogle mennesker vil være lykkelige, for de vil ikke føle den brændende sol, de vil være i Allahs skygge. Andre vil være ulykkelige og svede så meget, at deres sved vil blive til hele floder.

 Allah (swt) vil til sidst dømme alle mennesker, og vi vil få vores bog. Den bog, som englene har skrevet alle vores handlinger op i. De gode mennesker vil gå til Paradiset, og de onde vil gå til Helvede.

   Allah (swt) har lovet, at Han vil være meget Barmhjertig og Nådig over for de mennesker, der har troet på, at der ikke er andre guder end Allah (swt). De mennesker vil komme i Paradiset før eller siden, selv om de måske ikke har lavet så mange gode handlinger i livet, men måske vil de først blive straffet i Helvede, og så senere flyttet over i det vidunderlige Paradis.

 Abu Huraira (raa) fortalte, at Profeten (saws) sagde: Allah (swt) siger: For Mine rettroende slaver har Jeg forberedt, hvad intet øje nogensinde har set, hvad intet øre nogensinde har hørt eller hvad noget menneske nogensinde har kunnet forestille sig i hjertet.

(Bukhari, Muslim, Thirmidhi, og Ibn Majah)